Парадът показа, че военнослужещите са там, но и че служат със

...
Парадът показа, че военнослужещите са там, но и че служат със
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Парадът на 6 май показа, че техниката ни е стара

Парадът сподели, че военнослужещите са там, само че и че служат със остаряла техника. Това беше посланието, което всички ние би трябвало да чуем. Това съобщи в утринния блок на bTV някогашният министър на защитата и специалист по сигурност Бойко Ноев.

„ Аз бях на площада измежду гостите, чух и видях две съществени послания. Първото беше това на президента. Тези послания за мен бяха двусмислени. Президентът представи България като цитадела, която би трябвало да се пази от вътрешни провокация “, сподели той по отношение на военния церемониал за 6 май, който се организира за първи път от три години насам.

Бившият боен министър разяснява и модернизацията на армията.

„ Няма нито едно политическо решение, което да повлия на развиването на защитата, без да е взето и от военното управление “, безапелационен бе той.

По думите му има решения, които не са положителни за войската.

Военновъздушни сили изконсумира най-вече запаси и министри, и командири носят отговорност. Кой купи вертолетите „ Кугър “, че изконсумираха тогава ресурса, който можеше да отиде в изтребителна авиация? Кой се подписа под отчетите? Това не са хипотетични политици, които блуждаят в политическото пространство. Това са съответни хора и техните подписи са в архивите, акцентира Ноев.

Ноев разяснява и атентата против Иван Гешев. По думите му сме били очевидци на два парада – единият е този на 6 май, а другия е „ парадът на срама “. Вторият бил този с прокурорите, които бяха изкарани на митинг в цялата страна.

„ И аз запитвам основният прокурор, кой разпореди тази срамна сцена. Питам по какъв начин те в този момент се гледат в очите след седем дни безсрамие “, попита той.

По думите му ДАНС се е трансформирал в икономическа полиция, вместо да се занимава с контраразузнаване. Според него първото нещо, което депутатите би трябвало да създадат, е изискат от ръководствотж предложение по какъв начин да се усъвършенства работата на службата и да престане да се занимава с прищевките на политиците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР